La oss snakke om Omega-3

Hei alle sammen! La oss snakke litt om Omega-3.

Vi vet at omega-3 er bra for oss, men hva er egentlig omega-3 og hvorfor er det bra for oss? Omega-3 er en betegnelse på en gruppe flerumettede fettsyrer som er essensielle for oss mennesker. Det vil si at fettsyrene er livsnødvendige for at kroppen skal fungere optimalt. Problemet er at kroppen ikke klarer å produsere disse fettsyrene selv – derfor er vi nødt til å tilføre de essensielle fettsyrene via maten vi spiser.

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser fet fisk to til tre ganger i uka, og i tillegg bruker fisk som pålegg for å få i oss tilstrekkelig med omega-3 fettsyrer (EPA og DHA) gjennom kostholdet. Men hvor mange gjør egentlig det?

De to langkjedede fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosapentaheksaensyre) finner vi bare i marine råvarer, som alger og fet fisk. Forskning viser at det er nettopp de marine langkjedede omega-3 fettsyrene vi bør passe på å spise mer av.

Omega-3 fra vegetabilske kilder

Vegetabilske kilder som linfrø, valnøtter, hvetekim, gresskarkjerner, rapsolje, soyaolje, linfrøolje, valnøttolje, og margarin inneholder også omega-3. Men denne typen omega-3 har kortere fettsyrestruktur enn de marine kildene. Disse fettsyrene kalles ALA (alfa-linolensyre). Disse fettsyrene kan kroppen selv omdanne til EPA og DHA, men det er en svært lite effektiv prosess der bare omtrent 5 prosent av ALA-fettsyren blir gjort om til EPA, og mindre enn 0,5 prosent blir gjort om til DHA.

Hvorfor trenger vi omega-3?

Det er mange gode grunner til at tilstrekkelig mengde med omega-3 er gunstig for kroppen. De mest kjente helsefordelene er antakeligvis de positive effektene for hjertet og kretsløp. Omega-3 (EPA og DHA) kan ifølge LHL gi redusert hvilepuls samt redusere risikoen for hjertearytmier og blodpropp. Omega-3 bidrar også til at cellene i kroppen kan fungere som normalt, og særlig har hjerne, øyne, ledd og muskler godt av et kosthold rikt på omega-3. Så hva om det fantes en utrolig lettvint og digg måte å få i seg disse omega-3 fettsyrene på - UTEN at du trenger å endre på kostholdet? Det finnes det, nemlig!


Jeg innledet for en tid tilbake et samarbeid med Enriched Food, noe som jeg er utrolig stolt av og fornøyd med. Enriched tenker nemlig litt annerledes. Istedenfor tradisjonelle kosttilskudd har de utviklet helsebringende og smaksrike oljer som du kan tilsette den maten du liker best. Oljene løfter smaksopplevelsen og gir i tillegg en klar helsegevinst. Jeg bruker Enriched i alt fra smoothies, kjøleskapsgrøt, salat og pastasalat.

Se oppskriftene mine og flere, her.

Enriched har kombinert bærekraftig (MSC-sertifisert) omega-3 (torskeolje) med økologisk extra virgin olivenolje. Oljen er smaksatt med naturlig aroma i et nytt produkt for å bidra til å bedre folkehelsen. De ulike smakene du får oljen i er HVITLØK, SITRON og BASILIKUM. På en helt naturlig måte kan du altså bruke oljen i ditt daglige kosthold, og samtidig dekke dagsbehovet ditt (og enda litt til) av omega-3.

Vil du også prøve det? Bestill ditt ENRICHED-produkt her!


Du kan få kjøpt Enriched i både flasker og i porsjonspakninger som gjør det enkelt for deg å bruke oljene, enten du er hjemme eller på reise.

Jeg bruker selv flaskene hjemme og synes porsjonspakningene er perfekte å ha i nistepakken min når jeg er på farten!


Bestill nå
Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now