Lindas opptur med sunn mat

En av Norges fremste matbloggere, Linda Stuhaug, elsker god mat. – Det beste jeg vet er når maten smaker godt, og i tillegg er sunn, sier hun.

Da hun var liten drømte hun om å bli verdens beste kokk. I dag driver hun en av Norges mest populære matblogger – og elsker å teste nye smaker. Helst vil hun at maten vi spiser skal være både god og sunn.

 – Jeg har alltid likt å eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Noe av motivasjonen er å prøve å gjøre oppskriften eller måltidet litt sunnere, sier hun. Nylig lagde hun en smoothie proppet med helsebringende omega-3 fra en næringsrik olje fra Enriched – og det smakte helt nydelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
Linda lager smoothie med Enriched-oljerFoto: Jon Marius Nilsson

Nysgjerrig på nye smaker

– For meg handler god mat mest om variasjon. Jeg har faktisk ingen krav om at all god mat må være enten sånn eller slik. Det viktigste er at det smaker godt. God mat kan være både sunn eller mindre sunn, bærekraftig, kortreist, langreist, tradisjonell, eller ny og spennende. Jeg er veldig åpen for å prøve nye ting. Jeg elsker nye smaker, og er veldig nysgjerrig på mat fra andre matkulturer og tradisjoner, forteller Linda, som selv er fra Naustdal i Sogn og Fjordane.

En ny super olje

På bloggen deler hun gjerne enkle tips som kan gjøre det lettere å leve litt sunnere. Ett av tipsene hun nylig har kommet med, handler om en ny olje som gjør det lettere å få i seg omega-3 gjennom kostholdet.

– Vi spiser altfor lite fisk i Norge, og mange sliter med å få i seg nok omega-3 gjennom kostholdet. I høst ble jeg introdusert til et nytt produkt på markedet: Enriched. Det er en olje med store mengder sunt fett. Oljen kombinerer omega-3 fra ren torskeolje (33 prosent) med extra virgin olivenolje (65 prosent), og naturlig aroma for å gi oljene ulike smaker som hvitløk, sitron og basilikum. Denne oljen er en skikkelig omega-3 bombe som kan brukes i matlagingen, og som løfter både smaksopplevelsen og helsegevinsten, mener Linda.

Les mer om helsegevinsten...

Bruker hele fisken

Ettersom torskeoljen lages av restråstoff fra norsk fiskeri, bidrar Enriched også til at mer av ressursene fra havet brukes til mat.

– Restråstoffet som brukes til å lage omega-3, kommer i tillegg fra MSC-sertifisert bærekraftig fiskeri. Det mener jeg er et kjempepluss. Vi må slutte å kaste mat og ta bedre vare på alt det vi høster fra naturen, sier Linda.

Les mer om bærekraft...

Tzatziki og sorbet 

Linda har laget flere nye oppskrifter der denne oljen passer naturlig inn som en ingrediens.

– Oljene er veldig anvendelige og passer til utrolig mye forskjellig. De er gode på smak og har et veldig bra næringsinnhold, mener Linda, som røper at hennes favoritt er oljen med hvitløk.

Hun bruker den i ulike dressinger, eller som topping til salater og småretter, for eksempel på Cæser-salat og i bruschetta.

– Jeg lager både tzatziki, guacamole, pesto og vinaigrette med Enriched. Til og med i smoothie og hjemmelaget sorbet har jeg testet oljene! Her brukte jeg oljen med sitron, og det smakte kjempegodt. Dette er en super måte å «lure» inn en solid dose omega 3-fettsyrer i det daglige kostholdet ditt, sier Linda med et smil.

Se oppskrifter...

(Artikkelen fortsetter under bildet)Foto: Jon Marius Nilsson

Men ble hun verdens beste kokk?

Helt fra hun var liten har hun hatt en sterk lidenskap for matlaging. Hun ville jo bli verdens beste kokk. Men etter å ha gått kokkelinjen på videregående, ble hun også interessert i trening og ernæring. Hun tok en bachelor i Samfunnsernæring, og er i tillegg utdannet personlig trener. I dag driver hun bloggen «lindastuhaug.no», som har blitt en av de meste besøkte matbloggene i Norge, og tar på seg ulike oppdrag som foredrag, matlagingskurs og ernæringskonsultasjoner. I januar 2018 gav hun ut sin første bok, «Opptur med sunn mat».

Mat – fra fiende til venn
Bakgrunnen for interessen for ernæring bunner i et problematisk forhold til mat i tenårene.

– I en periode i livet var mat et problem for meg. Men maten ble også løsningen. Jeg har vært både overvektig og undervektig, og hatt et usunt forhold til både mat og trening - før jeg la om livsstilen min som 15-16 åring. Gjennom kostholdet fant jeg en viktig balanse, en erfaring jeg har tatt med meg videre i livet. Dette er bakgrunnen for den lidenskapen jeg har for sunn og god mat, og grunnen til at jeg har et ønske om å inspirere og hjelpe andre med kostholdet, forteller hun åpenhjertig.

 Balansert og sunt 

– Jeg har alltid likt å lage mat, eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. På denne måten finner jeg nye smaker gjennom nye kombinasjoner. Samtidig liker jeg å teste nye ingredienser i «gamle» oppskrifter. Det beste er når resultatet blir sunnere og mer smakfullt enn originalen! Akkurat slik som med Enriched, som gjør maten enda sunnere, sier Linda.

– Gjennom bloggen min når jeg mange mennesker. Jeg vet at mange av dem ønsker å spise sunnere, og jeg prøver derfor å presentere god mat og inspirere til sunnere alternativer. Slik håper jeg å motivere andre til å ta gode valg i hverdagen, avslutter hun.

 

Bestill nå
Eldre poster
Nyere poster
Lukk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Handlekurv

Handlekurven er tom
Se produkter